Een auto importeren uit het buitenland

Het kopen van een auto is ingewikkeld en dat komt vooral doordat auto’s niet goedkoop zijn. Sommige auto’s kunnen duizenden euro’s kosten en in sommige gevallen meer dan 20 duizend euro. Dit betekent dat mensen op zoek gaan naar een goedkopere oplossing en dat is het importeren van een buitenlandse auto’s. In landen zoals Duitsland zijn voertuigen een stuk goedkoper dan in Nederland. Echter, is het importeren van een auto ingewikkeld en komen er verschillende zaken bij kijken. Als je in Nederland een auto koopt, doet de importeur BPM aangifte voor je voertuig. Als deze betaald is mag je met je voertuig de openbare weg op in Nederland. Dit wordt voor je gedaan, maar wanneer je een auto importeert uit het buitenland moet je het zelf doen. Wat is BPM aangifte precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is BPM aangifte precies?

BPM is een term die je weinig voorbij ziet komen. Het staat voor belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Het is de belasting die je betaald voor een personenauto en motor. De belastingdienst berekent de BPM voor je voertuig en dit heeft te maken met de CO2-uitstoot van je voertuig. Voor de meeste voertuigen is dit een percentage van de catalogusprijs. Je betaalt de BPM belasting ook over de extra’s die onderdeel zijn van de catalogusprijs. Dit kunnen extra opties zijn, maar ook meerkosten voor bijzondere uitvoeringen en accessoires. Je geeft bij een BPM aangifte je voertuig aan bij de belastingdienst. De BPM aangifte kun je via het internet doen, maar natuurlijk ook op papier. De meeste mensen besteden dit uit en laten dit doen door een specialist op het gebied van BPM aangifte. Dit is erg belangrijk, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden bij het maken van een BPM aangifte.

BPM aangifte online

Je kunt de BPM aangifte heel makkelijk online doen. Je hebt hier alleen een DigiD voor nodig en hoeft dus geen gebruik te maken van papier. Bij het doen van een online BPM aangifte is het van belang dat je bepaalde zaken bij de hand hebt. Je DigiD, voertuigidentificatienummer en de netto-catalogusprijs van je voertuig.  Je kunt alleen online-aangifte doen voor een personenauto, kampeerauto of motor. Heb je weinig verstand, of geen tijd voor het doen van een BPM aangifte? Besteedt het dan uit aan een professional op het gebied van BPM aangifte.